25 Mayıs 2014 Pazar

ÜSTADIN DUASI
Çıktı
 
Hiç bir karşılık beklemeden yapılan hayır, en makbul hayırdır. Allah rızası için yapılan hizmetin de asla karşılıksız kalmayacağı bir aşikardır. Özellikle ihlas ile yapılan hizmet ve hayr ise arş-ı Ala'da geri çevrilmesi mümkün değildir.
Birde hizmet ettiğin şahıs, seni en iyi şekilde yetiştiren üstadın olursa, o zaman yapılan duanın makbuliyetini düşünün. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Annebabanın çocuğu için yaptığı duanın ne kadar makbul olduğunu belirtmiştir.
Yapılan dualar kalpten geldikten sonra Cenabı Allah katında asla geri çevrilemez. Özellikle bir garibanın, bir hastanın ve iyi yetişmen için canla başla hiç karşılık beklemeden çalışan, dünya gözünü açan ve ahiret için seni çok iyi hazırlayan anne babanın dışında üstadın yapmış olduğu dua asla geri çevrilemez.
Talebelik yıllarında medrese ve Hac farizesi için çıkılan hac yolunda Halife Hudaynazar hazretlerine hizmet eden Halife Kızılayak'da üstad duası ile şereflenmiştir. Hac yolu ve farizesini eda ederken duaların en makbulünü alan Halife Kızılayak, üstadına olan saygısı ve karşılıksız ihlas ile yapılan hizmetin meyvesini almıştır.
Öyle dualar vardır ki, bunlar asla geri çevrilmez. Bunlar oruçlunun iftar vaktine kadar yaptığı dua, Hacca gidenin hacdan dönünceye kadar yaptığı dua, yolcunun geri döneceğiana kadar yaptığı dua, mazlumun duası, adil hükümdarın duası ve Müslüman’ın din kardeşine yaptığı dualardır.
Sizi üstadın duası ile şereflenen, çeşitli mertebelere yükselen Halife Kızılayak'ın Türkistan ve Afganistan topraklarında halkı için yapmış olduğu cihat ve tasavvuf yolunda izlediği hayatı dikkatinize sunuyorum. Bu eserin kaleme alınmasında emeği geçen herkese sonsuz
teşekkürlerimi bir borç bilirim.

M. Osman Mahdum


DEĞERLİ HOCAM SİNAN YAĞMUR’U ZİYARET ETTİM

Değerli ve pek kıymetli hocam Sinan Yağmur’u ziyaret ederek kendileri ile sohbet etme imkanı buldum.
Hocamızın yazmış olduğu başta Aşkın Gözyaşları serisi Hz. Mevlana, Tebrizli Şems, Kimya Hatun, Hamuş, Aşka Yolculuk Veysel Karani, Cennetin Gülü Hz. Muhammed ve Tarihimi Çok Seviyorum adlı kitaplarını okuyarak kendisine olan hayranlığımı gizleyemem.
Yazmış olduğu eserlere vermiş olduğu ruhu ve hissiyatı kalbinin ta derinliklerinde hissetmemek mümkün değil. Evinin kapısında bizi sıcak ve cana yakın bir şekilde karşılayan pek kıymetli hocam Sinan Yağmur’un sohbetine katılmak ve O’nun değerli görüşünü almak benim için ulaşılması çok zor bir şeydi.
Bende nacizane kaleme aldığım ‘’Hasır İzi’’ Afganistan’dan Anadolu’ya Son Göçün Hikayesi adlı kitabımı kendilerine takdim ettim.
Özellikle Afganistan’dan gelen göçmenlerden olduğumu öğrendiği zaman gözleri parladı ve Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin dünyaya geldiği toprakları kendisinin de ziyaret ettiğini ve hatta dünyaya geldiği evin yıkık ve perişan bir halde olmasına rağmen orada bir köşesine geçerek saatlerce zaman geçirdiğini anlattı.
Aşkın Gözyaşları Hz. Mevlana’yı kaleme almadan önce Mevlana’nın dünyaya geldiği bu mekanları ziyaret ettiğini ve oradaki havanın canlı canlı teneffüs ettiğini ifade etti.
TİKA’nın girişimi ile Mevlana’nın dünyaya geldiği bu evin restorasyonun başladığı ve en kısa zamanda açılışının yapılacak olmasından büyük sevinç duyduğunu anlattı.
Değerli hocam ve üstadım Sinan Yağmur’un kalemine güç ve Allah’tan zihin açıklığı diliyorum.

M. Osman Mahdum