11 Mayıs 2017 Perşembe


DÜNYA ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ



Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'ne Oğuzlar İlim, İrfan ve Medeniyet Derneği'de Türkmen Çadırı kurarak iştirak etti.
Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen festivalin açılışına Dünya Etno Sporları Konfederasyonu sayın Başkanı Bilal Erdoğan'da çadırları tek tek dolaşarak bilgi aldı.

(Derleyen: H. M. Osman Mahdum)

8 Mayıs 2017 Pazartesi

TÜRK HEYETİ KIZILAYAK'TA




Afganistan'ın Kuzeyinde Türklerin en çok yoğun olarak yaşadığı Cevizcan vilayetine resmi ziyaret için gelen Türkiye Cumhuriyeti Yurt Dışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Sayid Yusuf çeşitli incelemelerde bulundu.



Maarif Vakfı Koordinatörü Mucip Uludağ ve Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu ve Eğitim Görevlisi Mustafa Erdeviren'in de hazır bulunduğu heyet, Kızılayak ahalisi ve ileri gelinleri tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.




Burada ak sakallar, yerel ahali ve ileri gelenlerin görüşlerini alan aynı zamanda onlarla hasret gideren Said Yusuf, bölgede Türkistan Erenlerinden Halife Kızılayak hazretlerinin türbesini de ziyaret etti.

Ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kızılayak'ta yaptırılan Sağlık Ocağı ve Kız Okulunu da gezen Yusuf, burada görevlilerden bilgi aldı.