6 Kasım 2016 Pazar

ŞEHİT KEMALETTİN MAHDUM

1980 yılında Afganistan'ın şıvırgan kenti Derzap ilçesinde şehit olan Kemalettin Mahdum'u rahmetle anıyoruz.
İslâm'da en büyük mertebe olarak bildiğimiz Şehid-i Ala olan amcamız Şehit H. Nurettin Mahdum'u, Şehit Kemalettin Mahdum'u, Şehit Mennan Mahdum ve Şehit Molla Hacı Mamamızın şefaatçı olması ümidiyle her daim rahmetle anıyoruz.

Şehidlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yüce olduğu gibi, Âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehidlik olduğu belirtilmektedir.
Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Cenabı Allah tarafından affedilir.
Hz. Peygamber (SAV), Uhud´da şehit düşenler için şöyle buyurmaktadır:

"Kardeşleriniz Uhud´da şehit olunca, Allah onların ruhlarını yeşil kuşların cevfine koydu. Cennetin nehirlerinden içerler, meyvelerinden yerler. Arşın gölgesinde asılı altından kandillerde yerleşirler. Yiyecek, içecek ve istirahatlerinin güzelliğini görünce, "Keşke, derler Cennette hayatta olup, rızıklandırıldığımızı biri dünyadaki kardeşlerimize haber verse. Ta ki, cihaddan geri kalmasınlar, savaş esnasında kaçmasınlar."
Cenab-ı Allah, "Sizin bu halinizi onlara ulaştıracağım." der.
Ali İmran suresinde de şöyle buyurmaktadır:
"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler, Allah´ın lütfundan kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde, Rableri katında rızıklandırılırlar. Arkalarından gelecek olanlara şunu müjdelemek isterler: Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar üzülmezler. Allah´tan bir nimeti ve lütfu ve Allah´ın mü´minlerin ecrini zayi etmeyeceğini müjdelemek isterler.”
(Derleyen: Hacı M.Osman Mahdum)