BOĞAZİÇİ LOKANTASI
Mehmet Recai Boyacıoğlu tarafından 1956 yılında Ulus Denizciler caddesinde açılan Boğaziçi Lokantası yıllardır Türk ve Osmanlı mutfağı lezzetleri ile Ankara'da bir lezzet klasiği geleneğini yaşatıyor.

Bende fırsat buldukça, arkadaşlarımla sürekli geldiğim ve misafirlerimi hiç çekinmeden ağırladığım bir lokanta.
Duyduğuma göre, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in en çok uğrak noktası olan bu lokantaya kuzu eti lezzetini bilen herkesin uğrak noktası olduğunu düşünüyorum.

Lokanta ile ilgili babamla bir anımızı paylaşmak istiyorum.

Doktor babama baş parmağını göstererek, "Mahdum bey şu kadar et dahi yeme" dedi. Yani kırmızı eti yasakladı. Babam ve et hiç olacak şey mi.

Mollanın lokantası dediği Boğaziçi lokantası. Gittik, lokantaya varır varmaz direk Ankara Tava sipariş verdi. "Baba Doktor ne dedi" deyince. Babam "boş ver et olmadan yaşanmaz diyor" böyle biri işte babam.
Boğaziçi lokantasında özellikle Ankara Tava mutlaka tadına bakılacak bir lezzet. Pilavın içinde ağızda dağılacak kadar yumuşak kuzu eti ve domates biberle birlikte servis edilmesi yok mu. Eti Pilavla birlikte tam bir doyurucu öğün hatta az yiyenler için bitirilemeyecek kadar bol bir porsiyon.
Babadan oğula 3 kuşaktır işletilen lokantanın lezzet yapısından hiç şaşmaması ve kullandıkları malzemelerin hiç değişmemesi de müşterilerini en çok çeken gelenektir.
H.M.Osman Mahdum