7 Aralık 2019 Cumartesi

UMUT VEREN AMELLER  

Memleketimizde umut veren amelleri hayata geçiren nice öğretmenleri gördükçe insanın göğsünün kabarmaması elde değil.
Bize özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinden başlayarak, ta günümüze kadar öz güvenimizi yitirmek için her türlü çaba sarf edilmiştir.
Özellikle yabancı mihrakların ve ezeli batı düşmanlarımız her daim Türk milletinin, Türk halkının özgüvenini kaybetmesi için ellerinden gelen propaganda çalışmalarını geçirmişlerdir.
İster TV olsun, ister kitaplar olsun ve hatta tüm medya kuruluşlar olsun hep batı hayranlığını aşılamaya çalışmışlardır. 
Oysa tarih boyunca asırlar önce imparatorluklar kurmuş bir milletin evlatlarıyız. Ejdatlarımız at sırtında kılıç sallayarak nice topraklar elde ettiği gibi, bilimini geliştirerek insanlık tarihine yararlı da olmuşlardır.
Nasıl ilk yazıyı icat ettiysek, coğrafya, matematik, fizik ve tıp konusunda da öncü rol oynamışız. Şimdi yeni yetişen nesillere öz güvenini kazandıran bir eğitim sisteme ihtiyacımız olduğunu her zaman vurgulamışımdır.
Memleketimizde iyi gelişmeler meyve vermeye başladı.
Kendi uçağımızı üretmeye başladık. Kendi silahımızı, tankımızı, uzay araçlarımızı ve füzelerimizi üretmeye başladık. Dışa bağımlılığımızdan kurtulmaya başladık. 
Tam da öz güven konusuna girmişken atalarımız ‘’Ağaç Yaşken Eğilir’’ derler. Yeni yetişen nesilleri milli duygu ve düşüncelerle, her şeyin para olmadığını, maneviyatların da en kıymetli varlıklar olduğunu hissettiren bir eğitim sisteminin gereksinimini düşünüyorum.
Yok mu elbette var ülkemizde memleketimizi düşünen ejdadımızı düşünen ve geleceğimize ışık tutan okullar. Olmaz mı? Elbette var. Milli değerlerimizi yad eden. Gelecek için umut veren nesiller yetiştiren. Elbette var. Bende o okullara ve öğretmenlere en derin saygı ve sevgilerimi sunuyor, yürekten takdir ediyorum.
Bakın güzel memleketimin lezzet başkenti Gaziantep’te Milli Eğitim Bakanlığı Anneler Orta Okulu tarafından 2017 yılından buyana Şehit Kaymakam M. Fetik Safitürk, Milli Mücadele Kahramanı Kazım Karabekir, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz ve Şehit Polis Fethi Sekin anısına KAYIP HAZİNELERİN KEŞFİ adlı panel düzenlenerek yarışma hazırlanmış.
Panel tarzı düzenlenen yarışmada yaklaşık 50’ye yakın Türk bilim adamları, liderler, yazar, şairler, düşünürler ve önderler tanıtılarak anılmaktadır.
Bu çalışma yeni yetişen nesle öz güven vermektedir. Milli değerlerini daha yakından tanıma fırsatı vermektedir. 
Okul Müdürü Sayın Osman Dal ve Proje Koordinatörü Recep Kaçdi hocamızı canı gönülden tebrik ediyor, böyle projelerin ülke çapında hayata geçirilmesinde büyük yarar olacağına inanıyorum.

(H.Muhammet Osman Mahdum)