22 Eylül 2009 Salı




-FARKLI BİR LİDER
TÜRKMENBAŞI KİTABI


Görsel ve yazılı basın modern dönemde toplumların demokratikleşmesinde önemli işlevleri yerine getirmektedir. Basının şeffaflığı sayesinde bireylerin doğru haberlere ulaşma hakkı sağlanmış olmakta ve basının elinde bulunan kamuoyu baskısı oluşturma gücü, zaman zaman iktidar tarafından basının manipüle edilmesine yol açmakta. İstenileni doğru ve istenilmeyeni yanlış gösterme, günümüz Türkiye basınının da en ciddi açmazlarından birisidir.

Elinizdeki kitapta da gerek Türkiye gerekse Dünya basınında günlerce yer alan Türkmenbaşı´nın eylemlerinin nasıl çarpıtıldığına tanık olacaksınız. "Türkmenbaşı renkli bir kişiliğiyle özellikle yabancı basın organlarını çok meşgul eden birisiydi. Yapmış olduğu icraatlar, yapmış olduğu devrimler ve inkılâpları yadırgayan yabancı basın mensupları, daima kendilerine göre yorum yaparak yanlı haber yapmaya çalıştılar?. Türkmenbaşı buz pistinin temelini atarken Türkmen dilinde ´´Buz Sarayı´´ yani buz pistini kast etmişti.

Oysa bazı gazeteciler, Türkmenbaşı 60 derece sıcaklığın altında buzdan saray yaptırıyor diyerek spekülatif haberciliklerini konuşturdular. Disneyland haberinde de Türkmenbaşı aynı Disneyland gibi büyük bir park kurulmasını, parka Türkmen masal kahramanlarının heykellerini yaptırmasını istemişti." Elinizdeki kitapta Osman Mahdum, Türkmenbaşı´nın gerçek kimliği ile sizi buluşmaya çağırıyor.


Hiç yorum yok: