4 Haziran 2017 Pazar

OSMANLI DÖNEMİNDE MEKKE'YE GÖNDERİLEN KABE ÖRTÜLERİ



 Kabe-i Muazzama'nın örtülerinin yenilenmesi ve bakımında Osmanlı Padişahları çok büyük emek sarf etmiştir. Büyük bir titizlikle ve itina ile hazırlattıkları Kabe örtüsü ve Kabe kapı örtüsünün süslemelerine de özen gösterilmiştir.


Ramazanı Şerif dolaysıyla güzel Anadolu'nun bağrında yer alan güzel başkentimiz Ankara'da Altın Parkta sergilenen Kabe Örtüsü ve Kabe kapı ürtüsü ile Medine-i Münevverede Kabri Şeriflerinin örtüsünün sergilendiği sergiyi gezdik.

Muhteşem bir Hat sanatı eserlerinin sizi karşıladığı sergi alanının iç kısmında sergilenen Kabe örtüsü ve Kabri şiriflerin örtüsünün bulunduğu mekana girdiğinizde sizi ayrı bir havaya götürmektedir.
Muhteşem Kabe kokusu ve Resulullah Sallalahualayhi Vesellem'in cennet kokularını kalbinizin ta derinliklerinde hissediyorsunuz.


İçinizi ap ayrı bir huzur apayrı bir ferahlık kaplar, kendinizi bambaşka bir ortamda, bambaşka bir mekanda his edersiniz.

Ecdadımızın ne kadar özen gösterdiğini, ne kadar itine ile hazırladıklarına şahit oluyorsunuz.

Ecdadımız Büyük Hakan Yavuz Sultan Selimhan'ın Hakim-ül Harameyn-ül Şerifeyn değil, Hadım-ul Harameyn-ül Şerefeyin sözlerine şahit oluyorsunuz.
 



Hiç yorum yok: