11 Mayıs 2010 Salı



Esma'ül Hüsna
HAZİNESİ
Esma'ül Hüsna'ya göre dualar

Gazeteci- Filolog İsmail Kılınç’ın kaleme aldığı, Yavuz Bülent Bakiler’in önsözünü yazıp editörlüğünü yaptığı 310 sayfalık “Esmaü’l Hüsna Hazinesi ve Esmaü’ Hünsaya Göre Dualar” kitabı kargo ücretini karşılayan herkese bedava gönderiliyor. Ayrıca “Esmaü’l Hüsna Hazinesi” kitabının yanında isteyen herkese 96 sayfalık “Allah Dostları” kitabı da hediye ediliyor.
Allah’ın 99 isminin geniş bir şekilde anlatıldığı kitapta ‘En önemli meselenin Güzel Allah’ımızı bilmek olduğu, Allah’ı bilmenin ise isimlerinin anlamını bilmekle olacağı’ konusu işleniyor. Kitapta her ismin sınırsız bir hazine olduğu ve birçok anlama geldiği geniş bir şekilde işlenirken aynı zamanda o isme göre yapılması gereken dualar da geniş bir şekilde yer alıyor.
“Esmâü’l Hüsna Hazinesi” kitabı bir aşkta derinleşme kitabı. Yazar kitapta “Bizleri Aşıklara Bayraktar eyle” diye yer yer dualar ediliyor. Yazar her bir isimle Allah’a bir aşk köprüsü kurmak ve aşkta derinleşmek istiyor ve şöyle diyor; “Bizlere, her zerrede Senin Güzel İsimlerinin, güzel tecellilerini görmeyi lütfeyle. Sana olan aşkımızı, muhabbetimizi tazele. Sana olan aşkımızı derinleştir.”
Esmaü’l Hüsna Hazinesi” kitabının tamamı “En güzel isimler (Esmâü’l Hüsna) Allah'ındır. O halde O'na o güzel isimlerle dua edin.” Araf 180 ayetinin bir tefsiri. Ayrıca kipta “Yüce Allah’ın bir eksiğiyle yüz ismi vardır. Kim onları sayarsa (ahsaha) Cennet’e girer” (Müslim) hadisine de yer veriliyor.
Yazar, önemli insanlar önemli kitaplar okuduğunu, bu kitabın konusunun çok önemli olduğu, insanlığın detaylarda boğulduğu, insanlığın Esmâü'l Hüsnaya hasret olduğu vurgulanıyor.

Hiç yorum yok: